PoP-uP Piet Peere

Pop up piet peere

Wat hebben Arno Hintjens en Piet Peere gemeen?

In de eerste plaats Oostende,
Het enthousiaste Oostende, de koningin onder de badsteden, excentriek op zijn manier, en apart zoals beide heren zijn, of hij althans was voor wijlen Arno.

Arno had het vermogen zijn muziek op een bijzonder ruwe maar toch tedere manier te brengen,
Piet doet net hetzelfde maar dan met houtskool,...
Dit uit het geheugen volledig op het gevoel, eigenzinnig, maar met een techniek die beide meesters zo eigen is.

Met het geluk dat Piet niet ver van de kust woont was schetsen op het strand een voorrecht, een niet te evenaren inspiratiebron die hem voor een groot stuk heeft gevormd tot wat hij nu is. De meesterlijke techniek van het houtskooltekenen heeft Peere later in zijn atelier verfijnd.

Met trots mogen we enkele van deze meesterwerken in Oostende voorstellen in Expo18,
Strandliggers in hun eigen zijn op papier gezet door Piet.
Teder en mysterieus , figuren in hun denkwereld, herkenbaar om als toeschouwer een eigen verhaal te vormen ….

Wij nodigen U graag uit om oa enkele van deze nog nooit tentoongestelde werken te bewonderen, in het Oostende, die Piet & Arno heeft beïnvloed.

 

Pop-up Piet Peere – Houtskoolwerk gerealiseerd tot 2005, selectie uit eigen verzameling.

Van 27 december tot 8 januari, telkens van 14u tot 18u. IJzerstraat 18 – Oostende
Gesloten op 1 & 2 januari 23
(Op wandelafstand van het station & Grote Post)

Eindejaarsidee?

Piet Peere – Préludes
Anatomische tekeningen, schetsen & studies

Omdat wij graag onze kunstfans verwennen bieden wij jullie de verrassende éénmalige aanbieding om een Piet Peere in huis te halen. Een selectie Préludes door Piet samengesteld in onderstaande link kunnen samen met het prélude boek worden aangekocht voor de uitzonderlijke prijs van €950,-

De Préludes zijn ingekaderd met passe-partout in een eiken kader. (formaat +-60x80)

Dit uitzonderlijk aanbod is geldig van 8 december tot 8 januari! Uw aankoop kan enkel bevestigd worden via mail naar iris3pondt@yahoo.com met vermelding van het nummer van het werk dat U wil aanschaffen. De préludes zijn unieke stukken, wees er snel bij, enkel de eerste mail in ons bezit voor een bepaald werk is geldig als aankoopbevestiging.

Préludes;

Voor de ene doet het meteen denken aan beroemde muzikale préludes van Bach, Chopin, Debussy. De andere associeert het met het modernistische gedicht van T.S. Eliot. De volgende denkt misschien aan frivole homo ludens. Eigenlijk is elke associatie erin terug te vinden, soms van heel ver, soms van heel dichtbij. Dat is net inherent aan schetsen, ze zijn een voorafspiegeling van alles wat kan zijn. Ze bevatten de kiemen van de volgende werken al terwijl ze ook op zichzelf een artistieke waarde bezitten. Onder de oppervlakte van de schetsen zinderen de verwachtingen. Schetsen bevatten mogelijkheden, brengen de grenzen van de kunstenaar aan het licht en laten ‘soms letterlijk’ een nieuw perspectief zien.

De tekeningen zijn vormkundige notities, als alle formele info is vastgelegd stopt meestal onverwacht de studie. Deze schetsen zijn gebruikt; vlekken, krassen, vinger- ja soms voetafdrukken vormen het polychroom van de drager. Ze vormen het werkmateriaal van de kunstenaar en krijgen zo na vele jaren een onverwachte meerwaarde.

Kies uit onderstaande link Uw werk, stuur een mailtje met vermelding van het nr van het werk en haal je werk nog op vóór Nieuwjaar of op afspraak.

Team Peere wenst U alvast een zeer fijne Kerst en een voorspoedig Nieuwjaar!

preludes 1

preludes 2

preludes 3